AJ Retrofit of the Year 2017 Features Junckers Flooring

A listed church hall in Burford, Oxfordshire, extended and restored in a £3.2 million upgrade by Acanthus Clews Architects, has won Retrofit of the Year 2017 in The Architects Journal Retrofit Awards. Environmental and financial sustainability were of paramount importance to the church with traditional materials used throughout the building. To fully meet the sustainability criteria, our FSC and PEFC accredited solid wood floor were specified for the two hall spaces. The choice fell on grey-tinted Oak Boulevard Golden Pearl floors with a plank width of 185mm to complement the new interior spaces.

Our solid oak floors are durable and hardwearing enough to meet the demands of a busy community and church hall. With a typical 60-year lifespan, a Junckers floor has incredibly low lifecycle costs and will serve this new community space for many years to come. The flooring contractor was MK Flooring.

All images courtesy of Acanthus Clews.

01-acanthus-clews-warwick-hall32-1400_4
Image: Acanthus Clews
04-acanthus-clews-warwick-hall29-800_7
Image: Acanthus Clews
05-acanthus-clews-warwick-hall10-768_2
Image: Acanthus Clews
06-acanthus-clews-warwick-hall130-768-1x1_1
Image: Acanthus Clews
07-acanthus-clews-warwick-hall83-800_7
Image: Acanthus Clews
08-acanthus-clews-warwick-hall163-800_7
Image: Acanthus Clews
09-acanthus-clews-warwick-hall150-768_8
Image: Acanthus Clews
10-acanthus-clews-warwick-hall-9-768_7
Image: Acanthus Clews
12-acanthus-clews-warwick-hall120-800-1-orig_4
Image: Acanthus Clews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s